פתיחת מסעדה היא עסק אישי. עסק המלווה באהבה לתחום האוכל וההסעדה. יזמים שבוחרים לפתוח או לקנות מסעדה לרוב משקיעים את כל כולם בתכנון נכון, ביצירת אווירה ובהקניית סביבת אירוח מזמינה עבור לקוחותיהם. במדינת ישראל, תחום המסעדנות הוא מבין התחומים הדינאמיים שניתן לפגוש. הצלחתה של מסעדה תלויה בגורמים רבים כמו למשל אופן שיפוץ מסעדות, עיצוב, מיקום איכות המזון והשגת הקהל המתאים עבורה. גורם המשפיע במיוחד על שיפוץ מסעדות בישראל הוא משרד הבריאות.
היוועצות עם בעלי מקצוע
כל בעל מסעדה חושב שהוא מומחה להכל והוא מכיר את אופי המסעדה שלו ואת צרכיה בצורה הטובה ביותר ללא כל צורך בעזרה. אך במקרים רבין, מה שגורם לעסק להיכשל, היא בדיוק היהירות הזו. עם תחילת תכנון שיפוץ המסעדה כדאי לקחת יועצים ולא להימנע מפניה אל גורמים מקצועיים: מעצב פנים, יועץ מטבח, יועץ קולינרי, מתכנן אינסטלציה, מיזוג אוויר, קבלן מקצועי, יועץ אקוסטיקה, חשמלאי מוסמך ואחרים. תכנון וייעוץ מוקפדים כרוכים גם בזמן לחתימת חוזים, קבלת אישורים ממשרד הבריאות חברת החשמל ועוד.
מיזוג אוויר
שיפוץ מסעדות דורש גם את הצורך בידע בתכנון מערכת מיזוג אוויר חכמה ונכונה הכוללת מזגנים, מנדפים ומסכי אוויר. כמה שעיצוב המסעדה לא יהיה מרשים ומושך, ללא מערכת היוצרת אוויר נעים, קריר ונקי, הלקוחות לא ימהרו לחזור אליה. כדי לדאוג לאוויר נקי ולקבלת אישור לפתיחת המסעדה ממשרד הבריאות, בעל מסעדה חייב לקחת בחשבון בעת שיפוץ המסעדה את הצורך במנדפים. מנדפים משמשים כמערכת לסינון וטיהור אוויר לעשן שנגרם מצלייה או טיגון של אוכל במטבח. מנדפים יכולים להגיע עם או בלי ערובה ותפקידם לעזור לסנן עשן וריחות הבוקעים מהמטבח.
חיסכון בשיפוץ המסעדה
נכון שהדבר נשמע כמעט בלתי ניתן להשגה אך למרות הרצון להשקיע מכל טוב בשיפוץ המסעדה החל מחומרי גלם יקרים ואיכותיים כמו עץ מלא, זכוכית וחיפויים מיוחדים ועד לריהוט יוקרתי וציוד בישול איכותי שיחזיקו לאורך זמן, עדיין יש אפשרות "למזער נזקים". אחת הדרכים היא לקבוע את תקרת הזכוכית עבור עלויות השיפוץ. לתכנן מראש את כל הצרכים ואת כל העלויות בהשקעה שתוכל לחזור אליכם בפרק זמן המיועד. דבר נוסף שניתן לעשות הוא ביצוע השוואת מחירים בין הקבלנים השונים לקבלת הצעת המחיר המשתלמת ביותר.