בחירת חומר האיטום יכולה להיות משימה מאוד מבלבלת למי שאינו קבלן איטום או לפחות מומחה בתחום. היום אנו יכולים לקנות בכל חנות של חומרי בניין חומרי איטום בדרגות איכות שונות ומגוונות, וגרוע מזה בחירה של חומר לא נכונה יכולה לעלות לנו הרבה מאוד. תחילה בחירה לא נכונה של חומרי איטום גגות יכולה לגרום לכשל במערכת האיטום ובהכרח להסרת חומרי האיטום הישנים ולצפות בשכבות חדשות.
השאיפה להוזיל עלויות
בין אם אדם פרטי מעוניין באיטום הגג או בזיפות הגג או בין אם מדובר בוועד הבית שמתכנן לאטום את הגג של הבניין, המטרה של כולם זהה להגיע לתוצאת איטום מושלמת בכמה שפחות כסף. עקב הקדמה ניתן להשיג חומרים של איטום בכל חנות המוכרת חומרי בניין, הבעיה היא שלא כולנו מומחים גדולים בתחום כמו קבלן איטום גגות מקצועי, ולעיתים הנזק עולה על התועלת והניסיון לחסוך בכסף מתפוגג אי שם. אם עד כה הייתם צריכים לצפות בשכבת איטום אחת הרי שעכשיו אתם עלולים לסכן את המערכת כולה.
בחירת חומר האיטום הנכון
כיום בארץ אנו יכולים למצוא מגוון רחב של בניינים וגגות שלא נאטמו כראוי, הכוונה שכבה על גבי שכבה שאינן מתאימות אחת לשנייה ואינן נקלטות, במקום ליצור שכבת איטום נוצרו בעצם פתחים אליהם יכולים להיקוות מי הגשמים ולחלחל לקירות הבניין או לתקרת הבית. במאמר זה ננסה להסביר איזה חומר איטום מתאים לכל גג וגג בהתאם לתשתית של הבניין.
חומרי האיטום הנפוצים ביותר
לפני שנרחיב על החומרים המתאים ביותר לאיטום גגות, נסקור מעט את החומרים הפולאריים ביותר לאיטום ו לזיפות גגות. כך שגם אם אינך קבלן שיפוצים רשום תוכל ללמוד משהו על איטום גג מוצלח, איטום שימנע את נזילות מי הגשמים בחורף, איטום שיכול להשאיר את הבית שלך אסתטי מבחינה ויזואלית ובריא, ללא עובש ובקטריות הגורמים לאלרגיות שונות ובמיוחד בילדים קטנים. החומרים המובילים ביותר כיום לאיטום גג הם החומרים האקריליים, חומרי האיטום ממשפחת ביטומנים (משחות למריחה), יריעות ביטומן או יריעות PVC, חומרי איטום פוליאוריטנים או פולימרים (במריחה או התזה). אלו בעצם החומרים הפופולאריים ביותר, אך מן הסתם הם לא מתאימים לאיטום של כל גג. עלינו לקחת בחשבון מספר גורמים לפני שאנו רצים לקנות את החומרים.
כללים לאיטום
כלל הברזל הראשון לאיטום גגות או לבחור חומרים מאותה משפחה, אם על גג הבית יש איטום מחומר מסוים בכדי לחזור על האיטום נבחר את אותו החומר, הסיבה היא די פשוטה ודי מדעית. חומרים ממשפחות זהות נוטים להתחבר טוב יותר מאשר חומרים שונים. חומר ממשפחת ביטומנים יאחז טוב יותר על זפת למשל, הרי הם מאותה המשפחה, אך הוא לא יחזיק על אקרילי ולהפך. בטון למשל יחזיק מצוין על גבי בטון אך לא על הפלסטיק. אסור לנו לשבור את רצף האיטום לגג. אם כבר בחרנו בחומר חדש יהיה עדיף למרוח אותו על גבי התשתית המקורית של בניין הבטון.
> לשאלות נוספות מקצועיות בנושא איטום גגות פנו אלינו אל ים פרויקטים