מנדפים קיימים במסעדות, בבתי קפה, במטבחים מוסדיים, בסיסים צבאיים ועוד. הנראות של רבים מהם שונים זה מזה אך אופן ההפעלה הוא זהה. כל עסק בתחום המזון אשר מבצע טיגון ותלייה מחויב להתקין מנדפים, על פי הדרישות הספציפיות של היועצים. אי התקנת המנדפים על פי ההנחיות או אי התקנתם כלל, תגרור מצב שבו העסק לא יקבל רישיון עסק ולכן לא יוכל לפעול.
המטרה של המנדפים היא לספוג את כל הריחות ולהוציא אותם באמצעות ארובה החוצה וזאת כדי שהם לא יישארו בתוך החלל הפנימי של המטבחים, או ינותבו לתוך המסעדה או חדר האוכל ויפריעו מאד לסועדים.
ניקיון של מנדפים
אנשי מקצוע מיומנים אשר עוסקים בתחום יודעים איך מנקים מנדפים וכיצד לפרק כל סוג של מנדפים כדי לבצע בו את פעולות התחזוקה הנדרשות ולאחר מכן להרכיב את כל המתקן בחזרה, כפי שהיה כדי שיוכל לפעול שוב כמו קודם לכן.
פעולות התחזוקה מבוצעות כטיפול מונע כל פרק זמן קבוע וכך מונעים תקלות אקוטיות שעלולות לנטרל את הפעילות התקינה של המנדפים.
דוגמאות לטיפולי תחזוקה של המנדפים
איך מנקים מנדפים? מבצעים זאת בכמה שלבים:
- שוטפים את מסנני האלומיניום לכל הפחות אחת לחודש, או מעבר לכך אם הפעילות במטבח זה היא מעל הממוצע.
- מחליפים את מסנני הקרטון המיקרונים אחת לחודש.
- גם את הפילטר שק מחליפים אחת לחודש.
- שוטפים באופן מאסיבי ויסודי אחת לחודש את תאי השיקוע.
- את הפחם הפעיל אשר מצוי במנדפים יש להחליף אחת לחצי שנה עד שנה לכל המאוחר.
- בדיקה מקיפה לגבי מצבו של המפוח, כדי לבצע שהוא תקין ושהוא פועל ומתפקד כראוי.
פעולות נוספות אשר קשורות למנדפים
לאחר שמבינים איך מנקים מנדפים, בוחנים גם את הרכיבים המתכלים אשר קיימים בסוגים השונים של המנדפים. אם הם תקינים ולהערכת המומחים הם יכולים להמשיך בתפקודם עד הביקורת הבאה, משאירים אותם. אך אם קיים חשש שתוך פרק זמן קצר הם יחדלו מלפעול, עדיף להחליף אותם במועד הבדיקה הנוכחי.
בדרך זו בודקים את תקינותם של כל אביזרי האוורור והסינון וכל פריט שנראה שלא יחזיק מעמד זמן רב מוחלף. כך מקדימים רפואה למכה ומאפשרים למערכת מנדוף לעבוד באופן נכון ובאפקטיביות מלאה. המטרה היא שיתבצע וויסות אוטומטי של המנדפים, מסנני השמן והתקרות המנדפות וכך מונעים תקלות אשר בבת אחת אינן מאפשרות להפעיל את המנדפים וזהו מצב בעייתי למטבחים.